Mormors tykke klejner

  • 2 dl Fløde
  • 200 gr Smør el Margarine
  • 25 gr Gær
  • 2 Æg
  • 5 spsk Sukker
  • 1 tsk hjortetaksalt
  • 1 tsk Vanillesukker
  • ca 500 gr Mel
  • Revet skal af en citron (eller to) 😉

Smelt fedtstoffet og bland det med fløden. når det er håndvarmt opløs gæren heri
rør æggene med sukkeret og kom det i gærvæden, sammen med hjortetaksalt, vanillesukker og mel.
Ælt dejen sammen og lad den hæve en times tid.
Rulles ud og skæres i 10 x 4 cm stykker, drejes og efterhæver et kvarters tid.

Varm palmin eller fedt op, og når det bruser omkring en tændstik eller ( bambusspyd ) så er den varm nok. Klejnerne skal poppe hurtigt op til overfladen ellers er fedtet ikke varmt nok

Kog 2-3 stykker af gangen, lægges på fedtsugende papir.

Jeg plejer at fryse dem, når de er drejet og koge dem efterhånden de skal spises, de smager bedst nykogte og lune

 

Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar